Samimi komediler izlemeye o kadar hasret kaldık ki “Komedi dizisi önerir misin?” sorusuna artık aynı cevapları duymaktan çok sıkıldık. Ancak aradığımız enerjiyi karşılayacak bir dizi sonunda karşımıza çıktı. Dizinin 8 dakikayı geçmeyen bölümleriyle bile izleyici güldürebiliyor olması diğer dizilerden çok net bir şekilde ayrılmasını sağlıyor. Çünkü zaman bizim için çok önemli, sürekli bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz ve bırakın dizi izlemeyi kısa bir video izlemeye bile vaktimiz yok(!)
Aynen Aynen, baş rollerini Uraz Kaygılaroğlu ile Nilperi Şahinkaya’nın paylaştığı Youtube’da yayınlanan yeni nesil internet dizisidir. Dizi flörtleşme evresinden başlayıp ilişki basamaklarını çıkmaya çalışan bir çiftin hikâyesini ele alıyor. Çok klişe bir konuymuş dediğinizi duyar gibiyim. Ancak asıl başarı burada ortaya çıkıyor. Çünkü bu konu üzerine birçok dizi&film olmasına karşın, konuyu kendilerine has cesur tarzlarıyla işleyerek diğerlerinden farklı olduklarını ortaya koyuyorlar. Dizi, cinselliği vb. konuları ele aldığı için izleyiciye farklı geliyor. Aslında anlattıkları konular her ilişkide başımıza gelen sıradan olaylar. Ancak asıl sorun diğer dizilerin bu konuları anlatmaktan çekinmesi, daha doğrusu anlatmalarına izin verilmemesi. Artık her şeye o kadar sansür uygulanılıyor ki gerçekler çekilince garipsiyoruz. İşte bu yüzden Aynen Aynen, normalliği anlatan garip(!) bir dizi.
Bir ilişkide kimse yalan söylediğini itiraf etmek istemez. Bunun adını “beyaz yalan” koyarak yalan söylemediğimizi sadece karşı tarafı kırmamak için kelimelerle oynadığımızı iddia ederiz. Dizinin jeneriğinde geçen “pembe&mavi yalanlar” kalıbı bize dizinin anlatmak istediğini çok güzel özetliyor. Bu tarz jenerikleri özlemişiz.
İlişkinin içindeyken aklımızdan geçenlerle ağzımızdan çıkanlar arasındaki o çatışma bize çok iyi aktarılıyor. Geçişleri iyi takip etmezseniz neyin gerçek neyin düşünce ürünü olduğunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Emir(Uraz Kaygılaroğlu) karakteri ciddi ilişkiden ziyade sürekli yakınlaşma kovalayan erkekleri bize anlatırken Nil(Nilperi Şahinkaya) karakteri evlenmeyi arzulayan ancak erkekleri korkutmamak için sadece takıldığını dile getiren kadınları bize anlatmaktadır. Bu konulara değinirken günlük yaşamda kullandığımız argolara da çok sık yer veriliyor. Özellikle çavuş karakteri gerçekten iyi düşünülmüş. 5. bölümde bu karakteri görünce yok artık demiştim. Acaba çavuşu tokatlama olayına da gönderme yaparlar mı diye düşünürken o sahneyi de görünce anladık ki Aynen Aynen dizisi cesur kimliğinden asla ödün vermeyecek.
“Ben meğer pompa değil aşk istiyormuşum.”
Dizi çok sevilince hayranları sürenin daha uzun olması için istekte bulundular. Ancak Aynen Aynen’i özel yapan bu zaman olayını değiştirmemek lazım. Zaten Uraz Kaygılaroğlu dizinin daha uzun olmayacağını, bu işin tadının bu kadar olduğunu düşündüklerini bir canlı yayında söyledi. Bu maceranın uzun sürmesini, bu yüzden bu kısalıkta bu tatlılıkta, hap gibi haftada bir buluşmak istediklerini dile getirdi. İleride yılbaşı gibi özel bölümlerin geleceğinin de sinyalleri verdi. Bu arada Netflix gibi platformlara geçmeyeceklerini, youtube üzerinden devam edeceklerini de ekledi. Youtube üzerinden yaptıkları canlı yayını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Dizinin adı neden Aynen Aynen, diye düşünürken söylemek istediklerimizi dile getiremediğimizde sadece ”Aynen” diyerek cevap verdiğimizi fark ettim. Belki başka bir anlamı da olabilir ama yine de dizinin isminin çok doğru tercih edildiğini düşünüyorum. Saçma sapan dizi&film isimlerinden de artık baygınlık gelmeye başlamıştı. Komedi dalında yeni bir tat arayanlar için Aynen Aynen doğru tercih olacaktır. İyi seyirler!
*Güncelleme*
Dizi yazıyı yazdıktan sonra Blutv ile anlaştı.Diziyi Blutv üzerinden izleyebilirsiniz.